Deze voorwaarden zijn van toepassing op ons gehele aanbod van en op iedere overeenkomst tussen Conberg en de klant. Alle producten die worden aangeboden conberg.nl zijn in beginsel in gebruikte werkende doch vintage staat. Vanwege de aard van vintage producten, kunnen tekenen van gebruik en slijtage te verwachten zijn. Wij proberen de staat van onze producten zo goed mogelijk te beschrijven, maar het is helaas onmogelijk om elk detail te vermelden.

Wij reinigen en restaureren over het algemeen alle producten voordat wij ze verkopen. Mochten wij dit om een bepaalde reden niet gedaan hebben, en er wel specifieke gebruikerssporen of schade zijn, dan zullen wij dit benoemen, of zal dit zichtbaar zijn op de foto’s. Elektrische apparaten zijn in orde en getest (tenzij anders vermeld). Soms zijn ze in originele staat, met oude bedrading en onderdelen, en soms hebben wij de bedrading en onderdelen vervangen voor nieuwere materialen. Conberg verkoopt verlichting altijd inclusief gloeilampen, spaarlampen en/of led lampen.

De klant dient bij ontvangst van de bestelling te controleren of de kwantiteit en / of kwaliteit overeenkomt met de foto op de website en hetgeen beschreven is op de website dan wel emailbevestiging aangaande de overeenkomst. Bestelling en reserveringen kunnen worden geplaatst via www.conberg.nl of per e-mail via sales@conberg.nl. Bij aankoop via www.conberg.nl of via e-mail komt de koopovereenkomst met Conberg tot stand op het moment dat wij een bevestiging versturen naar het door de klant opgegeven e-mailadres of dat het geld op onze rekening is bijgeschreven. In het geval u het artikel afhaal in Nuenen of Vleuten, dient het gekochte product contant te worden betaald of is het aankoopbedrag al bijgeschreven op onze rekening. Betaling dient plaats te vinden binnen 3 dagen na ontvangst van een offerte per mail. Is de betaling na afloop van deze periode niet bijgeschreven, dan behoudt Conberg zich het recht voor om de koop te ontbinden en het product weer in haar aanbod op te nemen.

Retour- en verzendbeleid

Verzending van uw bestelling vindt plaats binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling, tenzij in overleg een langere leveringstermijn is afgesproken. Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan Conberg kenbaar heeft gemaakt. Geconstateerde zichtbare gebreken dienen binnen 5 dagen na ontvangst van het product via e-mail of de contactpagina bij Conberg gemeld te worden.

In principe worden de meeste producten (verzekerd) verzonden met Postnl of DHL. U kunt uw aangekochte producten echter ook ophalen in Vleuten of Nuenen. Voor sommige producten moeten, voor wat betreft de bezorging, specifieke maatwerkafspraken worden gemaakt. In deze gevallen is dat expliciet bij het product vermeld.

Al onze producten zijn op afspraak te bezichtigen en te proberen in Vleuten of Nuenen. Mocht u een artikel kopen van de website zonder deze eerst in het echt bekeken te hebben, dan heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. U kunt de koopovereenkomst binnen 14 dagen ontbinden mocht u niet tevreden zijn met het artikel. Dit kunt u doen door binnen 14 dagen na aankoop via sales@conberg.nl contact met Conberg op te nemen om aan te geven dat u de aankoop wilt annuleren. Let wel: het product moet in dezelfde staat geretourneerd worden als dat het door ons geleverd is. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het artikel niet teruggenomen.

Dit herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die in opdracht zijn aangepast, opnieuw gestoffeerd, gerestaureerd e.d.

Het recht om een product binnen veertien dagen te retourneren vervalt als u kiest voor afhalen van het product in Vleuten of Nuenen of als u het bestelt nadat u het product op locatie heeft bekeken. Het recht om een product terug te sturen geldt niet voor aankopen van buiten Europa, mits anders overeengekomen.

Garantie

De meeste producten die op onze site worden aangeboden zijn tenminste 20 a 50 jaar oud. Dit betekent dat Conberg geen garantie kan geven op (de werking van) onze artikelen. De klant is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor naleving van en toezien op veilig en verantwoord gebruik van de bij Conberg gekochte producten. Producten zijn leverbaar zolang de voorraad strekt. Bij afhalen van uw artikel, dient het gekochte product contant te worden betaald of is het aankoopbedrag al bijgeschreven op onze rekening. Betaling dient plaats te vinden binnen 3 dagen na ontvangst van een offerte per mail. Is de betaling na afloop van deze periode niet bijgeschreven, dan behoudt Conberg zich het recht voor om de koop te ontbinden en het product weer in haar aanbod op te nemen.

Schade door verzending

Hoewel we alle producten zorgvuldig verpakken, komt schade bij transport soms voor. Daarom sluit Conberg voor al zijn zendingen een verzekering af. Als uw bestelling tijdens het transport onverhoopt toch schade oploopt, dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de bestelling per e-mail bij ons te melden. De melding dient voorzien te zijn van duidelijke foto’s van de schade aan het product of de producten en de verpakking.

Zichtbare schade aan de verpakking, dient direct bij ontvangst aan de bezorger te worden gemeld. Mocht dit niet gebeuren, draagt Conberg geen verantwoordelijkheid voor de verzending van aangekochte goederen. Dit in verband met de verzekeringsregels die niet uitkeren mocht dit niet gemeld zijn. Conberg is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade, die kunnen voortvloeien uit het kopen, vervoeren, gebruiken of opnieuw verkopen van producten die zijn gekocht bij conberg.nl.

Reserveren en prijzen

Het is mogelijk producten te reserveren. U dient hiervoor gebruik te maken van ons contactformulier of een mail te sturen naar sales@conberg.nl. Conberg kan producten maximaal gedurende een periode van 5 dagen voor een klant reserveren, tenzij anders overeengekomen. Na die periode behoudt Conberg zich het recht om het artikel wederom in haar aanbod op te nemen.

Alle prijzen vermeld in de webwinkel op www.conberg.nl zijn in euro’s en inclusief BTW, maar exclusief eventuele verzendkosten. Conberg maakt gebruik van de margeregeling. Deze belastingregeling geldt onder andere voor gebruikte goederen.  Ons rekeningnummer is: NL60 INGB 0388 8141 28.

Er wordt alleen BTW berekend over de marge tussen inkoop en verkoop. Alle prijzen zijn inclusief BTW, maar er wordt geen BTW bedrag vermeld op de factuur. Kopers kunnen daarom ook geen BTW aftrekken. Het gebruik van de margeregeling wordt vermeld op de factuur.

Op alle overeenkomsten tussen Conberg en de klant, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.